Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kruidenbouillontablet
1 blok tahoe (500 gr)
1 sjalotje
1 rode paprika
1 blik garnalen (bijvoorbeeld Deep Blue) of verse garnalen
3 eetlepel kerriesaus met ananas
3 theelepel kerriepoeder
4 takjes peterselie
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1/2 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 ei
zout

Bereiden

Breng in een pan 2 1/2 dl water met de bouillontablet aan de
kook.
Snijd de tahoe in kleine blokjes en voeg die aan de bouillon
toe.
Laat dit 5 minuten zachtjes koken en laat het dan in een zeef
goed uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes.
Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in kleine
blokjes.
Laat de garnalen in een zeef uitlekken.
Roer in een kom de kerriesaus en het kerriepoeder door
elkaar.
Knip de peterselie erboven fijn en schep er de sjalotjes,
paprika, tahoe en garnalen door.
Verwarm de oven voor op 225°C of gasovenstand 5.
Leg de plakjes bladerdeeg op de aanrecht en laat ze
ontdooien.
Vet de bakplaat in en bestuif de aanrecht met bloem.
Rol de bladerdeeglapjes tot 15 x 15 cm uit en schep het
tahoemengsel erop.
Vouw de punten van de lapjes naar het midden en plak de randen
met wat water aan elkaar.
Leg de bladerdeegpakjes op de bakplaat.
Klop in een kopje het ei met wat zout los.
Bestrijk de pakketjes met dit eimengsel en plaats de bakplaat
in het midden van de warme oven.
Laat de pakketjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar
worden.
Serveer er een salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige mosselschotel
Gebakken zalm op roerbakgroenten
Rode poon op een groentebedje
Botervis met prei-pestosaus
Saté kerang

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes